Till sidans huvudinnehåll

Sabis Fältöversten är nominerad i Dagligvarugalan 2023 – i två kategorier

Matbutiken Sabis Fältöversten är nominerad i de två kategorierna, ”Årets Butiksrestaurang” och ”Årets Chark- och Köttavdelning” i 2023 års upplaga av den prestigefyllda Dagligvarugalan som arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.
Artikel-bild

Matbutiken Sabis Fältöversten är nominerad i de två kategorierna, ”Årets Butiksrestaurang” och ”Årets Chark- och Köttavdelning” i 2023 års upplaga av den prestigefyllda Dagligvarugalan som arrangeras av branschtidningen Fri Köpenskap.

Sabis Fältöversten på Östermalm i Stockholm är en oas för den matintresserade, med ett brett utbud av utvalda råvaror och produkter. Med ett oöverträffat sortiment och utbud av färskvaror, delikatesser och exotiska råvaror i kombination med generösa öppettider har butiken kommit att kallas ”Stockholms mest öppna saluhall”.

Butikens chark- och köttavdelning som är nominerad består av en 40 meter lång glasdisk med delikatesser och charkuterier av högsta kvalitet. I mörningsskåpet hänger nogsamt utvalda styckdetaljer och här erbjuds mat-demos och provsmakningar över disk varje dag. Matglädje, service och inspiration är viktiga ledord för chark- & köttavdelningen som fokuserar på den lokala marknaden att noga lyssna på kundernas önskemål.

Petite Sabis, Sabis Fältöverstens butiksrestaurang, är också nominerad i årets gala. Utformningen, miljön och ambiancen här uppvisar nytänkande och mod och erbjudandet mot kund är tydligt. Här äter gästen frukost, lunch, middag, njuter av en fika, tar en after-work eller tar med sig den vällagade maten hem. Petite Sabis klassiska Räkmacka har redan hunnit blivit smått legendarisk på Östermalm, lasagnen är ett ständigt återkommande inslag och den lyxiga fikabuffén har beskrivits som ”för bra för att missas.” I varmmatsbaren hittar man dagligen ett antal olika lunch- och middagsalternativ.

-Det är väldigt roligt att vi gått vidare i både årets chark- och köttavdelning samt årets butiksrestaurang. Jag måste säga att jag både känner stolthet och stor tacksamhet för alla våra fantastiska och yrkesskickliga medarbetare som varje dag gör en så fin insats. Tillsammans jobbar vi ständigt med att utveckla vårt sortiment efter kundernas önskemål och vi arbeta alltid med de bästa råvarorna av hög kvalitet för att kunna inspirera till äkta matglädje, säger Cecilia Hedman, butikschef för Sabis Fältöversten

  Nu har butiken chans att ta hem titlarna ”Årets Butiksrestaurang” och ”Årets Chark- och Köttavdelning” på Dagligvarugalan som hålls torsdagen den 16 november på Stadshuset i Stockholm. Under kvällen uppmärksammas och belönas branschens alla hjältar som ser till att den svenska livsmedelsförsörjningen fungerar och att konsumenterna både inspirerar till stordåd i köket och vid middagsbordet.

  Sabis Fältöversten har tidigare vunnit följande priser på Dagligvarugalan:

  Årets Tidskriftsbutik 2021
  Årets Ostavdelning 2017
  Årets Fiskavdelning 2015
  Årets Fiskavdelning 2013
  Årets Butik 2012
  Årets Chark- och köttavdelning 2012