Till sidans huvudinnehåll

Sabis Fältöversten

En oas för den matintresserade

På Sabis Fältöversten, vår flaggskeppsbutik frossar du som matintresserade bland utvalda råvaror och produkter. Utöver vårt breda sortiment av dagligvaror kan du köpa nybakat från vårt egna bageri, hemlagat från Spisen, havets läckerheter från fiskdisken, utvalda godbitar från ostrummet och kött och chark av bästa kvalitet. 

Välkommen till Sabis Fältöversten

- Stockholms mest öppna Saluhall

Sedan 1874 har vi försett stockholmarna med kvalitativa råvaror och delikatesser från världens alla hörn. Våra prisbelönta fisk- och charkavdelningar, landets första ostrum och det egna stenugnsbageriet har gjort oss till ett självklart stopp för den som söker det lilla extra.

Vid ”Spisen” och i delidisken erbjuds hemlagad färdigmat på recept från Sabis egna kockar för de tillfällen då tid eller inspiration tryter.  Men här hittar du också allt för vardagen där bredden på vårt sortiment är svåröverträffad och våra duktiga kundproffs hjälper dig gärna med tips och råd kring mat för alla tillfällen. Självfallet erbjuder vi också catering lagad i vårt eget kök. I kombination med våra generösa öppettider är butiken ett självklart val för alla matälskare.

Saknar du något i vår fina butik? Säg till oss så försöker lösa det, det är ni, våra intresserade och kunniga kunder som hjälper oss att bli bättre. Varmt välkommen önskar jag och mina kollegor i butiken!

/Cecilia Hedman, butikschef

Upptäck

Veckans Varorpå Sabis Fältöversten

Sabis Fältöversten

Östermalms bästa fiskdisk

Bland det första som möter dig när du kommer till oss är den gastronomiskt diplomerade och alltid lika populära fisk- och skaldjursavdelningen som självklart är MSC-certifierad. Det betyder att du som kund handlar havets goda med lika gott samvete. Certifieringen innebär ett långsiktigt hållbart fiske som gynnar bestånd, marin miljö och stöd av internationella fiskeregler. Det är här du hittar den snart legendariska skagenröran, de smarriga såserna och de smarrigaste skaldjuren. Här kan du också utmana dina smaklökar med nya spännande delikatesser som sjögräs, alger och lyxig bläckfisksallad. Vi följer även Världsnaturfondens lista med gröna och gula fiskar.

Sabis Fältöversten

Det magiska ostrummet

Det har faktiskt beskrivits som just "magiskt" av en av våra ostälskande kunder. Här hittar du en otrolig variation av smaker och aromer från småskaliga gårdar och de mest välkända producenterna. Här kan du låta näsa och smaklökar ta dig på en resa utöver det vanliga, i en miljö du inte hittar i någon annan butik. När Ostmästaren inte tar hand om och förädlar ostarna i vårt egna mogningsskåp hjälper han och hans kunniga medarbetare dig att komponera en perfekt ostbricka eller att hitta nya favoriter. 

Sabis Fältöversten

Doften av nybakat

Strax innanför entrén, i Stenugnsbageriet bakar våra duktiga bagare färskt bröd varje dag. Den underbara, varma doften av vårt eget surdegsbröd sprider sig sen hemtrevligt genom butiken. Stenugnens närmaste granne är konditoriet där du botaniserar bland praliner av alla möjliga smakvariationer. Njut av dem en och en eller varför inte komponera en noga utvald presentask till någon speciell? Eller bjud på en skräddarsydd tårta nästa gång det är dags att fira – vi behöver ett par dagar på oss att kreera ditt underverk så beställ i tid!

Sabis Fältöversten

Kött & chark av högsta kvalitet

För dig som söker det där lilla extra, bjuder vi stolt in till stans kanske bästa och mångfaldigt prisbelönta färskvarudisk. Här slåss färdigmat, charkuterier och andra delikatesser om din uppmärksamhet bakom en 40 meter lång glasdisk. I mörningsskåpet hänger nogsamt utvalda styckdetaljer av yppersta kvalitet. Kött som på spisen eller grillen skapar fantastiska smakupplevelser och matminnen. Här törs vi lova att du hittar just det där lilla extra till både vardag och fest. Fråga oss gärna om spännande nyheter som hela tiden dyker upp från våra mindre leverantörer eller vårt eget kök.

Sabis Fältöversten

Färgsprakande frukt & grönt

I butikens hjärta hittar du ett färgsprakande inferno av exotiska läckerheter och vitamininjektioner från världens alla hörn. Vissa har du till och med svårt att hitta i någon annan butik. Frukt- & gröntavdelningen är lika vacker som inspirerande och vi har kommit att bli kända bland våra stammisar för hur tidigt vi får in säsongens bästa primörer – jordgubbar, sparris, färskpotatis och mycket mer. Självklart kan våra duktiga kundproffs hjälpa dig med tips på recept och hur du får in mer grönt i matlagningen.

Våra priser och utmärkelser

Årets Medarbetare 2024, Cecilia Hedman, Butikschef Sabis Fältöversten - Hemköps årliga konferens
Årets tidskriftsbutik 2021 - Dagligvarugalan
Årets Maträddare 2018 – Karma
Årets Ostavdelning 2017 – Dagligvarugalan
Svanenmärkt 2016 – Miljömärkning Sverige
Årets Fiskavdelning 2015 – Dagligvarugalan
Vinnare i Fairtrade i Fokus 2014 – Fairtrade Sverige
Sveriges bästa Matglädjebutik 2013 – Arlas Guldko
Årets Fiskavdelning 2013 – Dagligvarugalan
Årets Butik 2012 – Daglivarugalan
Årets kött- och charkavdelning 2012 – Dagligvarugalan
Sveriges bästa Matglädjebutik 2008 – Arlas Guldko
Sveriges bästa Snabbmålsbutik 2005 – Arlas Guldko
Fiskavdelning diplomeras 2004 – Gastronomiska Akademien
Sveriges bästa Matglädjebutik 2003 – Arlas Guldko

Sabis Fältöversten

Adress & Kontakt