Till sidans huvudinnehåll

Sabis på andra plats i ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”

Familjeföretaget Sabis utses till Sveriges andra bästa arbetsgivare i klassen små- och medelstora företag, enligt årets undersökning av Universum Sweden.
Artikel-bild
Sabis grundades 1874 och är idag verksamma inom butik, hotell och restaurang och servicetjänster. Foto: Hannes Söderlund


Familjeföretaget Sabis utses till Sveriges andra bästa arbetsgivare i klassen små- och medelstora företag, enligt årets undersökning av Universum Sweden.

Idag presenterade Universum resultatet från undersökningen ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”, den årliga undersökningen där man mäter arbetsgivares interna Employer Brand. Undersökningen genomförs bland företagens medarbetare, där de bedömer sin arbetsgivare utifrån faktorer såsom företagets identitet och rykte, medarbetarnas nöjdhet och rekommendationer samt deras lojalitet. Bland små- och medelstora företag i Sverige hamnar Sabis i toppen, på en hedrande andra plats.

Sabis får särskilt bra resultat i undersökningen för frågor som handlar om inspirerande ledarskap, framgång på sin marknad, attraktiva tjänster, respekt för medarbetare, möjlighet till chefstjänst och trygg anställning. Det som även utmärker Sabis är en vänlig arbetsmiljö och stort eget ansvar med möjlighet att påverka organisationen personligen samt ett stort kundfokus.

Sabis grundades 1874 och är idag verksamma inom butik, hotell och restaurang och servicetjänster, där man utvecklar personliga och attraktiva destinationer. Företagets vision är att skapa Sveriges bästa kundupplevelser inom mat och möten och jobbar därför aktivt med ett gott ledarskap samt en kundfokuserad arbetsmetodik som kallas ”Jag är kundupplevelsen”. Sabis grundvärderingar är alltid nöjd kund, ansvar och respekt.

Inspirerande ledarskap är ett av de viktigaste attributen för Sabis medarbetare enligt undersökningen. Sabis leds av systrarna Madeleine Brehmer och Caroline Cederblad och företaget har idag cirka 650 medarbetare.

– Vi vill vara ett företag där alla medarbetare känner delaktighet och glädje, därför är jag så stolt över att Sabis utses till en av "Sveriges Bästa Arbetsgivare". Vi jobbar dagligen med våra värderingar och vår företagskultur och ser denna utmärkelse som ett bevis på att vi driver företaget i rätt riktning, säger Madeleine Brehmer, VD på Sabis.

Andra attribut som medarbetare tycker är viktiga på Sabis är stort eget ansvar och respekt för medarbetare. Glädje är det ord Sabis medarbetare framför allt förknippar sin arbetsgivare med.

– Vi vill skapa engagemang och ansvarstagande hos våra medarbetare att hela tiden jobba för att skapa bästa kundupplevelsen. Vårt tydliga kundfokus och starka gemenskap tror jag är en bidragande faktor till vår fina placering, förklarar Ingalill Szabela, HR-chef på Sabis.

Sabis har tidigare hamnat på en sjätte plats (2018) och en fjärde plats (2017), årets placering som nummer 2 är den bästa placeringen för företaget hittills.