desktop
phone

Stockholms mest öppna saluhall

Alla dagar 7-22

Om butiken

Välkommen till Sabis Fältöversten – Sveriges mest prisbelönta* matbutik. Sedan 1874 har vi med en stark passion för mat salufört kvalitativa råvaror och delikatesser från världens alla hörn. Förutom våra diplomerade fisk- och charkavdelningar hittar du också landets första ostrum och egen chokladtillverkning i butiken. Vid ”Spisen” och i delidisken erbjuds du hemlagad färdigmat på recept från Sabis egna kockar. Bredden på vårt sortiment är svår att överträffa och våra duktiga kundproffs hjälper dig gärna med tips och råd kring mat till  både vardag och fest.
I kombination med våra generösa öppettider är butiken en självklar oas för alla matälskare.

faltoversten-fiskdisk

Stockholms bästa fiskdisk

Prisbelönt fiskdisk – nu ännu bättre! Den gastronomiskt diplomerade och alltid lika populära fisk- och skaldjursavdelningen är nu MSC-certifierad. Det betyder att du som kund handlar havets godis med gott samvete. Certifieringen innebär ett långsiktigt hållbart fiske som gynnar bestånd, marin miljö och stöd av internationella fiskeregler. Självklart följer vi även Världsnaturfondens lista med gröna och gula fiskar. Tips: Utmana klassiker som störrom och Chatkakrabba med spännande nya delikatesser som sjögräs, alger och lyxig bläckfisksallad.

Ostrummet

Det magiska ostrummet

I det för Sverige helt unika ostrummet hittar du spännande smaker och aromer från småskaliga gårdar såväl som de mest välkända producenterna. Här kan du låta näsa och smaklökar ta dig på en matresa utöver det vanliga, i en miljö du inte hittar någon annanstans. Ostmästaren och  kunniga medarbetare hjälper dig mer än gärna att komponera den perfekta ostbrickan eller att hitta nya favoriter. De hjälper dig också med tips på vad som passar bäst därtill. Tips: Missa inte våra säsongsostar eller vårt handkärnade smör.

konditori

Bageri & konditori

Strax innanför entrén, i  stenugnsbageriet bakar våra bagare färskt surdegsbröd varje dag. Doftmixen av praliner och nybakat bröd sprider sig sen genom butiken. Smakvariationerna är lika många som spännande. Njut av dem en och en eller varför inte komponera en noga utvald presentask till någon speciell? Tips: Varför inte bjuda på en skräddarsydd tårta nästa gång det är dags att fira – vi behöver ett par dagar på oss att kreera ditt underverk så beställ i tid!

Kött & Chark

Kött & chark No 1

För dig som gillar livets goda bjuder vi stolt in till stans kanske bästa, och mångfaldigt prisbelönta, färskvarudisk. Här tampas färdigmat, charkuterier och andra delikatesser om utrymmet bakom den 40 meter långa glasdisken. I mörningskåpet vid det handmålade italienska kaklet hänger kött av yppersta kvalitet. Kött som på spisen eller grillen skapar fantastiska smakupplevelser. Här törs vi lova att du hittar det där lilla extra till både vardag och fest. Tips: Botanisera bland landets bredaste utbud av salsiccia och prova Mangalicaskinka från San Daniele, Italien – mums!

fog

Färgsprakande frukt & grönt

Mitt i butiken hamnar du i ett färgsprakande inferno av exotiska läckerheter. Frukt- & gröntavdelningen är lika vacker som spännande och här hittar du vitamininjektioner från världens alla hörn. Vissa har du till och med svårt att hitta i någon annan butik.  Extra stolta är vi över hur tidigt vi får in säsongens bästa frukt och grönt – jordgubbar, färskpotatis och mycket mer.
Tips: ”Fredagsdisken” – en njutning för såväl ögat som för kropp & själ!

awards

* Våra priser & utmärkelser

Årets Maträddare 2018 – Karma
Årets Ostavdelning 2017 – Dagligvarugalan
Svanenmärkt 2016 – Miljömärkning Sverige
Årets Fiskavdelning 2015 – Dagligvarugalan
Vinnare i Fairtrade i Fokus 2014 – Fairtrade Sverige
Sveriges bästa Matglädjebutik 2013 – Arlas Guldko
Årets Fiskavdelning 2013 – Dagligvarugalan
Årets Butik 2012 – Daglivarugalan
Årets kött- och charkavdelning 2012 – Dagligvarugalan
Sveriges bästa Matglädjebutik 2008 – Arlas Guldko
Sveriges bästa Snabbmålsbutik 2005 – Arlas Guldko
Fiskavdelning diplomeras 2004 – Gastronomiska Akademien
Sveriges bästa Matglädjebutik 2003 – Arlas Guldko

Kontakt

Karlaplan 13
115 20 STOCKHOLM
Telefon: 08-545 856 60
e-post: Butikschef Krister Skeppler

Våra Hemköp-butiker

Som Sabiskund är du också välkommen till våra Hemköp-butiker.
(klicka för mer info på resp. butik)
Hemköp Fruängen 
Hemköp Gullmarsplan
Hemköp Näsby Park
Hemköp Tullinge

 

Information om COVID-19 (Coronaviruset). Stäng Läs mer